Ηλεκτρονικό Τσιγάρο: Η υγιέστερη εναλλακτική λύση στο κάπνισμα

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο: Η υγιέστερη εναλλακτική λύση στο κάπνισμα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 25th, 2014

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, γνωστό και ως τσιγάρο χωρίς καπνό (smokeless)  ή electronic cigarette, ερχόμενο στην αγορά άλλαξε το τοπίο για τους καπνιστές τσιγάρων σε όλο τον κόσμο, τόσο όσον αφορά το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της υγείας όσο και σε νομικό πλαίσιο.

Η ευρεσιτεχνία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, προσφέρει αποτελεσματικά την αίσθηση του καπνίσματος ενός κανονικού τσιγάρου καπνού, χωρίς όμως να μοιράζεται τα οποιαδήποτε νομικά θέματα(απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας) ή θέματα υγείας που είναι ταυτόσημα με το παραδοσιακό τσιγάρο.

Ενώ το ηλεκτρονικό τσιγάρο μοιάζει, έχει την ίδια αίσθηση και γεύση με το συμβατικό τσιγάρο του καπνού, λειτουργεί τελείως διαφορετικά. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν πραγματοποιεί καύση καπνού αλλά όταν ο χρήστης εισπνεύσει η μπαταρία του ηλεκτρονικόυ τσιγάρου, ενεργοποιεί τον ατμοποιητή, ο οποίος με τη σειρά του φέρνει σε κατάσταση ατμοποίησης το υγρό αναπλήρωσης με το οποίο λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο και έτσι διοχετεύει έναν ατμό που περιέχει νικοτίνη,  προπυλενογλυκόλη, φυτική γλυκερίνη  και ένα άρωμα που αντικαθιστά τη μυρωδιά του καπνού.  Το ηλεκτρονικό τσιγάρο επιτρέπει στους καπνιστές χρήστες του να λαμβάνουν νικοτίνη (σε ποσότητες ίσες με αυτές των κανονικών τσιγάρων καπνού), χωρίς όμως να λαμβάνουν όλα εκείνα τα καρκινογόνα στοιχεία που βρίσκονται στα συμβατικά τσιγάρα, όπως πίσσα, κόλλα, εκατοντάδες πρόσθετα και υδρογονάνθρακες.

Στην αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων, εκτός από το γεγονός πως η χρήση τους είναι πιο υγιής λύση για τους καπνιστές σε σύγκριση με τα κανονικά τσιγάρα,  προστίθεται το γεγονός πως είναι απολύτως νόμιμα. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν περιέχει καπνό και για αυτό το λόγο μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει σε χώρους όπου απαγορεύεται το κανονικό κάπνισμα όπως σε μπαρ, εστιατόρια, στο χώρο εργασίας ακόμη και σε αεροπλάνα. Το γεγονός πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν πραγματοποιει καύση καπνού είναι ένα από τα πιο σημαντικά του στοιχεία που αφορούν τόσο τους ίδιους τους χρήστες όσο και εκείνους που βρίσκονται γύρω τους. Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν ενοχλείται κανείς από τον καπνό και  δεν μετατρέπεται κανείς σε παθητικό καπνιστή. Το παθητικό κάπνισμα αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα υγείας που απασχολεί τόσο την κοινή γνώμη όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία ατμοποιούνται μέσω της συσκευής, μπορεί κανείς να τα βρει σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από γεύσεις και αρώματα (καπνός, μέντα, μήλο, φράουλα και πολλά άλλα), καθώς και σε περιεκτικότητα νικοτίνης (από υψηλή μέχρι πολύ χαμηλή ή ακόμα και με 0% περιεκτικότητα).  Το ηλεκτρονικό κατάστημα Ηλεκτρονικό Τσιγάρο ivapor προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από υγρά αναπλήρωσης (γεύσεις, αρώματα, περιεκτικότητα σε νικοτίνη) καθώς και συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων από επώνυμους κατασκευαστές στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Ενώ το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι από τεχνικής άποψης ένας εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος παρά μια συσκευή διακοπής του καπνίσματος, η μεγάλη ποικιλία των υγρών αναπλήρωσης σε περιεκτικότητα νικοτίνης προσφέρει μια σημαντική βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, η οποία  λαμβάνει μεγάλη και θετική αποδοχή από τον κόσμο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε σχέση με τους άλλους τρόπους διακοπής του καπνίσματος, όπως  π.χ. τα επιθέματα νικοτίνης, είναι πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο προσφέρει την ίδια αίσθηση στο χρήστη του όπως εκείνης του καπνίσματος, για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.ilektronikotsigaro.gr για άρθρα αλλά και ενημέρωση σε θέματα ηλεκτρονικού τσιγάρου.Τέλος το ηλεκτρονικό τσιγάρο μοιάζει στην εμφάνιση με τα κανονικά τσιγάρα καπνού αλλά και στην χρήση του, με τον «πρώην καπνιστή» να εισπνέει πλέον ατμό αντί βλαβερό καπνό.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ηλεκτρονικό Τσιγάρο: Η υγιέστερη εναλλακτική λύση στο κάπνισμα, 5.0 out of 5 based on 10 ratings