Όταν αγόραζα ακριβά!

Όταν αγόραζα ακριβά!

Τρίτη, Νοεμβρίου 27th, 2012

άποτε ένιωθα hi! Τώρα νιώθω ηλίθια.

Δεν ξέρω εάν αυτό το σχόλιο αντιπροσωπεύει μόνο εμένα η και χιλιάδες άλλους  συμπολίτες μου όμως αυτό νιώθω αυτό γράφω.  Ασχέτως ότι οι σπουδές μου ήταν στο marketing πάντα στο μυαλό μου είχα ότι το ποίο ακριβό προϊόν είναι και το καλύτερο. Ξόδευα εκατοντάδες ευρώ για προϊόντα που πάντα τα πλήρωνα ποίο ακριβά  γιατί έτσι απλά όλοι έλεγαν ότι το ακριβό είναι το καλό.

 Και μετά έπιασε η κρίση. Και τώρα τι γίνετε, πως θα αγοράζω τα καλύτερα προϊόντα που είναι καλύτερα αφού δεν υπάρχουν χρήματα.  Προβληματίστηκα σκέφτηκα και το μυαλό μου πήγε στην πρώτο μάθημα marketing που έκανα.  Από τι αποτελείτε ένα προϊόν? Τα 4 P’sproduct, price, place,promotion (προϊόν, τιμή, τοποθεσία, προώθηση) δηλαδή το marketingmix. Να γιατί ένα προϊόν ακριβώς το ίδιο το βρίσκεις 10 φορές ποιο φθηνό από ένα μικρό μαγαζί της γειτονιάς από ένα κατάστημα στο Παρίσι.  Και το παραμύθι με τα μαϊμού προϊόντα τελείωσε!

Και τώρα ξύπνησα. Πριν αγοράσω κάτι κάνω πάντα την ερευνά μου. Και με την ευκολία του διαδικτύου η έρευνα μου γίνετε στα δάκτυλα των χεριών μου με 10 κλικς και χωρίς κούραση. Όταν αποφασίσω ποιο προϊόν θα αγοράσω η έρευνα μου δεν σταματά εκεί. Αμέσως θέλω και επιπλέων έκπτωση. Δεκάδες ιστοσελίδες με δωρεάν κουπόνια σας προσφέρουν επιπλέων έκπτωση από διάφορα καταστήματα. Και ένα το κατάστημα που θέλω να ψωνίσω δεν έχει κάποια έκπτωση υπάρχουν και οι ιστοσελίδες που προσφέρουν επιστροφή μετρητών. Στην απίθανη περίπτωση που δεν βρω κάποια έκπτωση τουλάχιστον βρήκα την καλύτερη τιμή στο προϊόν που κάποτε θα το αγόραζα μέχρι και 10 φορές ποιο ακριβά.

Στο τέλος της ημέρας όμως πάντα θα λέω ποιος ήταν ο φταίχτης αυτός που μου το πουλούσε η εγώ που το αγόραζα πανάκριβα. Αυτό ακόμα δεν μπόρεσα να το απαντήσω. Τώρα αυτός έμεινε χωρίς δουλειά και εγώ νιώθω ηλίθια.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)