Βοήθεια για το πρώτο σας τατουάζ

Βοήθεια για το πρώτο σας τατουάζ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19th, 2012

Πόσο καιρό σκέφτεστε να δοκιμάσετε το πρώτο σας tattoo, ωστόσο δεν το έχετε πάρει απόφαση ακόμα; Η απόφαση για το «παρθενικό» τατουάζ πιστεύεται πως είναι πολύ δύσκολη, καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία φοβόμαστε και άλλα τόσα τα οποία παραβλέπουμε και που μας προκαλούν δεύτερες σκέψεις. Όμως, στην πραγματικότητα το τατουάζ δεν πρέπει να θεωρείται τόσο σοβαρή διαδικασία όσο αναλογίζονται κάποιοι. Εκείνο που χρειάζεται είναι να το αποφασίσετε και να αδειάσετε το κεφάλι σας. Ούτως ή άλλως, άλλος είναι αυτός ο οποίος οφείλει να έχει το στρες για το αν θα το «βαρέσει» σωστά και αν εσείς στην τελική θα αισθανθείτε άσχημα, ο καλλιτέχνης βέβαια…

Θα πονέσει;
Σίγουρα δεν γίνεται να σας γεμίσουμε χαζομάρες, δημιουργείται ένας πόνος, αλλά χαλαρώστε, πρόκειται για κάτι υποφερτό, όχι κανένα βασανιστήριο. Ουσιαστικά εκείνο το οποίο αντιλαμβάνεται κάποιος είναι ένα δυσάρεστο τσούξιμο στο σώμα, το οποίο συνυπάρχει με μια αρκετά αισθητή δόνηση. Πάραυτα να έχετε υπόψη σας ότι ο ίδιος μας ο εαυτός είναι βοηθός μας στην περίσταση αυτή, καθώς το σώμα μας εκκρίνει ενδορφίνες, οι οποίες κάνουν πιο ελαφριά την δυνατή πρώτη αίσθηση και κάνουν τα πράγματα πολύ πιο υποφερτά.

Είναι προτιμητέο επιπλέον να έχετε κατά νου ότι ο πόνος δεν είναι ο ίδιος από σημείο σε σημείο του σώματος. Ο γενικός κανόνας αναφέρει ότι όσο πιο κοντά σε οστό βρίσκεται το σημείο στο οποίο κάνουμε το τατουάζ, τόσο πιο δυνατός είναι ο πόνος που αντιλαμβανόμαστε.

Ταυτόχρονα και το μέγεθος του θέματος θεωρείται άλλος ένας λόγος που επηρεάζει, καθώς αυξάνεται άλλωστε και ο χρόνος κατά το οποίο ο τατουατζής «βαράει» το tattoo. Η ψυχολογική φάση και η ένταση που νοιώθουμε συναποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες. Όσο λιγότερο στρες νοιώθετε, τόσο πιο λίγος θα είναι και ο πόνος που θα βγάλετε. Επιπλέον, επειδή φυσικά δημιουργείται και μια μικρή εμφάνιση αίματος, θεωρείται καλό να μην πίνετε ποτά κι ασπιρίνες, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, γιατί καθυστερούν την ίαση της πληγής.

Ποιο θέμα να διαλέξω;
Αυτό το ερώτημα είναι πάνω απ’ όλα προσωπικό και θέλει περισσότερη σκέψη, από τη στιγμή που δεν είναι ελάχιστες οι καταστάσεις στις οποίες κάποιος διαπιστώνει μετά από λίγο χρόνο ή τουλάχιστον και ύστερα από χρόνια πως δεν πήρε την σωστή απόφαση. Θα πρέπει να είστε σίγουροι για το τι θα ήταν καλύτερο να πράξετε και να σκεφτείτε εσάς σε δεκαπέντε και πλέον έτη. Δίχως άλλη σκέψη μην επιλέξετε πάση θυσία το όνομα του αισθήματός σας γιατί το ταίρι σας ενδέχεται να μην υπάρχει στην καθημερινότητά σας στο μέλλον, ανεξάρτητα από το πόσο συναισθηματικά δεμένοι αισθάνεστε αυτή την εποχή. Μπορείτε να ψάξετε το σχέδιο στο ίντερνετ ή σε κάποιο βιβλίο, αλλά να γνωρίζετε πως και σε κάθε κατάστημα το οποίο «βαράει» tattoo, βρίσκονται συλλογές με πολυάριθμα θέματα. Αρκεί να έχετε το κουράγιο και το χρόνο να τα δείτε.

Σε ποιο σημείο του κορμιού να το «βαρέσω»;
Επιπλέον η επιλογή του μέρους του κορμιού στο οποίο θα «βαρέσετε» το tattoo είναι ζήτημα του κάθε ανθρώπου. Θέλετε κάποιο μέρος που να είναι εμφανές συνέχεια; Ψάχνετε κάποιο σημείο εμφανές μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες είτε μόνο στη θάλασσα, ή επιθυμείτε κάτι ακόμα πιο προσωπικό που κάποιοι μόνο θα αποκτήσουν την τύχη να παρατηρήσουν; Αυτή είναι δική σας επιλογή. Να γνωρίζετε ωστόσο ότι τα δημοφιλέστερα μέρη ουσιαστικά πιστεύεται πως είναι ο καρπός, το μπράτσο, το πάνω μέρος του ποδιού, το πίσω μέρος του λαιμού και χαμηλά στην κοιλιά.

Ψάχνετε την καταλληλότερη εποχή;
Αναμφισβήτητα η καλύτερη στιγμή ώστε να «βαρέσετε» κάποιο τατουάζ είναι το φθινόπωρο και η Άνοιξη. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτές τις εποχές φοράμε ελάχιστα ενδύματα και έτσι ο ερεθισμός του σώματος από τα ενδύματα είναι πιο μικρός. Ταυτόχρονα ο ήλιος δεν είναι τόσο ισχυρός και δεν κάνουμε μπάνια στην παραλία, που ίσως να επηρεάσουν αρνητικά το tattoo μας όσο είναι ακόμη πρόσφατο είτε να το κάνουν να χάσει τη ζωντάνια του. Όπως είναι αντιληπτό η ακαταλληλότερη στιγμή είναι σίγουρα οι μήνες του καλοκαιριού.

Σε ποιο studio θα κάνω το tattoo μου;
Το tattoo αποτελεί μια απόλυτα καλλιτεχνική διαδικασία η οποία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον κάθε ατάλαντο, ούτε πρόκειται για δουλειά πρόχειρη και γρήγορη. Απαιτεί ψάξιμο και χρόνο ώστε να βρείτε το θέμα και το ποιος τατουατζής θα πραγματοποιήσει την σωστή διαδικασία για να μην καταλήξετε με κάποιο άθλιο σχέδιο το οποίο δεν φεύγει πάνω στο κορμί σας. Σας αναφέρουμε ότι καλό είναι να αναζητήσετε σχέδια και υπαρκτά αποτελέσματα δουλειάς tattoo artists στο ίντερνετ, σε αντίστοιχες σελίδες όπως π.χ. σε κάποιον αξιόλογο κατάλογο με tattoo studios και να κάνετε έπειτα μια βόλτα από studio που έχετε δει πως σας ενδιαφέρει προκειμένου να συζητήσετε με τους tattoo artists από κοντά, να σας δώσουν συμβουλές και να δώσουν απαντήσεις σε όλες σας τις ερωτήσεις.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply