Κατοχύρωση Domain name

Κατοχύρωση Domain name

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23rd, 2013

Τί είναι το όνομα χώρου / domain name

Το όνομα χώρου (domain name) είναι το όνομα της ιστοσελίδας σας στο internet. Κάθε domain name είναι μοναδικό και χαρακτηρίζει την ιστοσελίδα στην οποία αναφέρεται.

Αναζητήστε λοιπόν το όνομα που σας ενδιαφέρει, και προχωρήστε άμεσα στην κατοχύρωσή domain name ώστε να εξασφαλίσετε την απόκτηση του.

Το domain name αποτελείται από ένα πρόθεμα ( πχ. το όνομά σας , η επωνυμία της εταιρείας σας) , και μια κατάληξη (TLD). Η κατάληξη προσδιορίζει το αντικείμενο ενός website ή αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό.

Για κάθε χώρα υπάρχει μια μοναδική τέτοια κατάληξη (πχ. .gr για την Ελλάδα, .de για την Γερμανία). Έτσι λοιπόν για παράδειγμα η κατάληξη .com, που χρησιμοποιείται διεθνώς, σχετίζεται κυρίως με εμπορικά domain names, οι δημοφιλείς καταλήξεις .net, .org, .biz, .info χρησιμοποιούνται από εταιρίες και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο, ενώ καταλήξεις όπως .gr προσδιορίζουν την γεωγραφική θέση του ονόματος και κατ’επέκταση του ιδιοκτήτη.

Ολα όμως τα ονόματα ανεξάρτητα από την κατάληξή τους και την γεωγραφική τους θέση είναι προσβάσιμα από οποιονδήποτε στο internet.

Πως να επιλέξετε ένα ιδανικό domain name?

 

Η επιλογή για  κατοχύρωση domain name για την ιστοσελίδα σας είναι πολύ σημαντική. Το όνομα του domain σας πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή και ύστερα από πολύ σκέψη. Από την πρώτη στιγμή πρέπει να καταλήξετε σε ένα ιδανικό domain name καθώς η πιθανή αλλαγή αυτού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε την σειρά κατάταξής σας στις μηχανές αναζήτησης κάτι που ουσιαστικά θα σας γυρίσει από την αρχή.

Η κατάληξη του domain name σας μπορεί να είναι .com, .gr η .com.gr. και άλλες. Η αλήθεια είναι πως οι πελάτες πολύ συχνά βλέπουν την κατάληξη ενός domain name καθώς πιθανόν να εμπιστεύονται περισσότερο κάποια από τις δύο.  Στην συνέχεια είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε και στην προώθηση ιστοσελίδας σας, στο SEO δηλαδή. Οι λέξεις κλειδιά στην ουσία δίνουν μια ιδέα στο κοινό για το τι μπορεί να περιέχει η ιστοσελίδα σας. Έτσι πρέπει να είναι ξεκάθαρες, ευνόητες αλλά και συγκεκριμένες. Κάτι αόριστο δεν το εμπιστεύεται εύκολα το κοινό και έτσι πιθανόν να χάσετε πιθανούς πελάτες. Το domain σας πρέπει να είναι μικρό, εύκολο στην ανάγνωση και στην απομνημόνευση, στην προφορά αλλά και στην ορθογραφία. Πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις για την πιο εύκολη ανάγνωση από το κοινό. Το όνομα που θα επιλέξετε καλό είναι να είναι μοναδικό, ξεχωριστό από τα ήδη υπάρχοντα. Θα πρέπει να είναι διαχρονικό και να έχει απολύτως σχέση με τις υπηρεσίες σας. Ένα εντελώς άσχετο domain name δεν μπορεί να σας βοηθήσει ούτε για να αποκτήσετε πελάτες ούτε για να γίνει σωστή προώθηση του site σας.

Καλό είναι να μην βάζετε αριθμούς και σύμβολα καθώς οι μηχανές αναζήτησης δεν τα αναγνωρίζουν με αποτέλεσμα να χάσετε την καλύτερη σειρά σας σε αυτές. Επίσης μπορεί κάποιος πελάτης σας να κάνει λάθος με αποτέλεσμα να βρεθεί σε κάποια άλλη σελίδα, κάποιου ανταγωνιστή σας.

Πολύ σημαντική κίνηση, ενώ έχετε βρει το domain σας είναι να το προβάλλετε στο διαδίκτυο, σε forum και άλλες σελίδες προκειμένου να το δει το κοινό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πολλές είναι οι εταιρίες οι οποίες αγοράζουν περισσότερα από ένα domain. Για παράδειγμα αγοράζουν το ένα με την κατάληξη .gr  αλλά και με την κατάληξη .com .

Αυτό είναι καλό διότι αποκτούν περισσότερες πιθανότητες για υποψήφιους πελάτες.

Καταλήγοντας σημαντικότερο από όλα είναι να μην αφήσετε να λήξει το domain σας καθώς αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να το αγοράσει κάποιος άλλος και έτσι να το χάσετε. Για να αποφύγετε μια για πάντα αυτό, καταχωρήστε το domain name σας σε μια έμπειρη εταιρία και αξιόπιστη η οποία θα σας ενημερώνει έγκυρα και σοβαρά.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Απαντήστε