Πώς να οργανώσετε την μετακόμιση σας εύκολα και πρακτικά

Πώς να οργανώσετε την μετακόμιση σας εύκολα και πρακτικά

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12th, 2012

Η μετακόμιση και η μεταφορά των επίπλων από το ένα σπίτι στο άλλο φαντάζει πολύ χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία. Με την κατάλληλη οργάνωση και προετοιμασία όλα θα γίνουν ευκολότερα. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας  βοηθήσουν σε αυτό.

1.       Δημιουργείστε μια λίστα με τα αντικείμενα που δεν πρέπει να ξεχάσετε, δηλαδή τα μικροαντικείμενα που κατά την προετοιμασία της μετακόμισης ίσως παραλείψετε να τα συμπεριλάβετε στα πακεταρισμένα λόγω του μικρού τους μεγέθους.

2.       Ξεκινήστε την διαδικασία με το ξεκαθάρισμα των επίπλων, των οικοσκευών και των ενδυμάτων. Παλιά πράγματα και ρούχα που δεν σας αρέσουν προσπαθήστε να τα μετατρέψετε και να τα διακοσμήσετε κατάλληλα ώστε να τα επαναχρησιμοποιήσετε στο καινούριο σας σπίτι.

3.        Έπιπλα και οικοσκευές που τελικά δεν χρειάζεστε, καθώς και τα ρούχα που δεν σας κάνουν ή δεν σας αρέσουν, μην τα πετάξετε. Χαρίστε τα σε εκκλησίες, οργανισμούς κι ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, τα υπόλοιπα ανακυκλώστε τα. Τίποτα δεν είναι άχρηστο!

4.       Αφού έχετε τελειώσει το ξεκαθάρισμα κι έχετε μια γενική ιδέα για το πλήθος των μεταφερόμενων αντικειμένων, κάντε έρευνα αγοράς για την μεταφορική εταιρεία που θα αναλάβει την μετακόμιση του σπιτιού σας. Προτιμήστε μεταφορικές που παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες κι έχουν πολυετή εμπειρία στις μεταφορές και μετακομίσεις.

5.       Ακολουθεί το πακετάρισμα, μια διαδικασία βαρετή για τους περισσότερους, αλλά αναγκαία για την μετακόμιση. Αν δεν θέλετε να χάσετε χρόνο με το αμπαλάζ των οικοσκευών απευθυνθείτε στην μεταφορική εταιρεία σας, ώστε να αναλάβει το προσωπικό της. Αν ωστόσο θέλετε να το κάνετε μόνοι σας θα σας χρησιμεύσουν κούτες από σούπερ μάρκετ, κολλητική ταινία κι ένας μαρκαδόρος, ώστε να σημειώνετε το περιεχόμενο της κάθε κούτας, βάζοντας ιδιαίτερη σήμανση αν περιέχει εύθραυστα.

6.       Αφού προετοιμαστείτε κατάλληλα, θα αναλάβει η μεταφορική εταιρεία σας. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε όσο γίνεται η μετακόμιση του σπιτιού σας είναι να ενημερώσετε το ταχυδρομείο σας, καθώς και δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και δημαρχείο για την νέα σας διεύθυνση.

Αφού τελειώσει η μεταφορά των επίπλων και το ξεπακετάρισμα των οικοσκευών σας, θα είστε σε θέση να χαρείτε το καινούριο σας σπίτι. Καλή διαμονή λοιπόν!

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Απαντήστε