Συμβουλές για έπιπλα σαλονιού

Συμβουλές για έπιπλα σαλονιού

Τρίτη, Μαΐου 28th, 2013

                                              Συμβουλές για έπιπλα σαλονιού

Το βασικότερο δωμάτιο του σπιτιού μας είναι το σαλόνι και αυτό γιατί αποτελεί σημείο συγκέντρωσης και χαλάρωσης ολόκληρης της οικογένειας. Τις ώρες που σπαταλάμε στο σαλόνι θέλουμε να καθόμαστε αναπαυτικά ώστε να ξεκουραζόμαστε. Αυτός είναι ο λόγος που η σημαντικότερη αγορά, όσον αφορά τα έπιπλα σπιτιού, είναι ο καναπές. Ωστόσο, το τραπεζάκι του σαλονιού και το έπιπλο της τηλεόρασης είναι εξίσου σημαντικά γιατί όλα μαζί συνθέτουν το στυλ που θα δώσουμε στο σαλόνι μας και βοηθούν στην λειτουργικότητα του χώρου.

Τα έπιπλα του σαλονιού που θα αγοράσουμε για να τοποθετήσουμε στο χώρο μας, χρειάζεται να είναι λειτουργικά, αναπαυτικά και άνετα. Είτε επιλέξουμε ξεχωριστούς καναπέδες είτε καναπέ-γωνία, πρέπει να προσέξουμε να έχουν τις ιδανικές διαστάσεις, για να χωράνε στο διαθέσιμο χώρο του σαλονιού και να καλύπτουν τις ανάγκες των καλεσμένων μας. Υπόψιν, ότι οι καναπέδες-γωνία πιάνουν λιγότερο χώρο, ενώ μπορούν να εξυπηρετήσουν τον ίδιο αριθμό ατόμων. Ότι και να προτιμήσουμε, καλό θα ήταν να αγοράσουμε έπιπλα σαλονιού που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τουλάχιστον πέντε άτομα χωρίς να στριμώχνονται.

Τα μαξιλάρια και μπράτσα καναπέ αποτελούν χαρακτηριστικά που δεν προσέχουμε ιδιαίτερα κατά την αγορά αλλά είναι εξίσου σημαντικά, διότι βοηθούν στην χαλάρωση και μας δίνουν την δυνατότητα να ξαπλώνουμε κατά την διάρκεια της παραμονής μας στο χώρο του σαλονιού. Σε όποιο τύπο καναπέ και αν καταλήξουμε, πρέπει να φροντίσουμε να διαθέτει το στυλ που μας ταιριάζει.

Αφού έγινε η παραπάνω επιλογή χρειάζεται να γίνει η ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα έπιπλα σαλονιού. Το έπιπλο της τηλεόρασης και το τραπεζάκι του σαλονιού πρέπει να είναι πολυχρηστικά και να εξυπηρετούν όλες μας τις ανάγκες, καθώς σε πολλούς χώρους δεν υπάρχει η δυνατότητα για τοποθέτηση πολλών διαφορετικών επίπλων.

Ο χώρος είναι περιορισμένος και οι ανάγκες μας μεγάλες, αφού θέλουμε να συγκεντρώνουμε αρκετά αντικείμενα κοντά μας, όπως είναι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, κινητές συσκευές, βιβλία και άλλα αξεσουάρ. Το ίδιο ισχύει για το έπιπλο της τηλεόρασης, μέσα στο οποίο τοποθετούμε συνήθως συσκευές dvd, συλλογές cd, βιβλία, ποτά, διακοσμητικά κ.ά.

Το στυλ και το design που θα έχουν αυτά τα έπιπλα πρέπει να είναι παρόμοιο και να ταιριάζει με το ύφος που δίνουν στο χώρο μας τα υπόλοιπα έπιπλα, ώστε να είναι ομοιόμορφα διακοσμημένο και με αρμονία.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)