Τι αντικείμενα δεν πρέπει να έχετε μαζί σας, κατά το ταξίδι σας στο αεροπλάνο

Τι αντικείμενα δεν πρέπει να έχετε μαζί σας, κατά το ταξίδι σας στο αεροπλάνο

Τετάρτη, Μαΐου 22nd, 2013

Το φτιάξιμο των βαλιτσών για τα αεροπορικά ταξίδια χρειάζεται καλή οργάνωση και δεν πρέπει να γίνεται ποτέ τελευταία στιγμή. Η καλή οργάνωση και η γνώση των κανονισμών σχετικά με τις αποσκευές και τα απαγορευμένα αντικείμενα σε μια αεροπορική πτήση, βοηθά στην αποφυγή προβλημάτων και καθυστερήσεων στον έλεγχο της ασφάλειας του αεροδρομίου. Εκτός από τον έλεγχο του βάρους και το μέγεθος των αποσκευών σας, βεβαιωθείτε πως δεν έχετε συμπεριλάβει κανένα αντικείμενο που δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια διεθνών πτήσεων. Περισσότερες συμβουλές μπορείτε να βρείτε στο portal αεροπορικα εισητηρια, μέσα στο οποίο υπάρχουν δεκάδες συμβουλές και εκατοντάδες άρθρα πάνω στου διασημότερους τουριστικούς προορισμούς.

Οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση όσον αφορά τη δημόσια ασφάλεια. Μέρος των μέτρων ασφαλείας που ακολουθούν οι εταιρείες είναι η αυστηρές οδηγίες σχετικά με τα αντικείμενα που επιτρέπονται σε μια αεροπορική πτήση.

Αιχμηρά αντικείμενα απαγορεύεται να μεταφέρονται σε πτήσεις. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα μαχαίρια, τα σπαθιά, τα ανοιχτήρια κονσέρβας, οι παγοθραύστες, χωρίς φυσικά η λίστα να περιορίζεται μόνο σε αυτά. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ορισμένα εργαλεία, όπως σφυριά, τσεκούρια, τρυπάνια, πριόνια και οποιοδήποτε εργαλείο μεγαλύτερο από 7 εκατοστά στο μήκος.

Εκρηκτικές ύλες και εύφλεκτα αντικείμενα όπως αεροζόλ (εκτός από ορισμένα με περιορισμένο μέγεθος και περιεχόμενο, όπως είδη προσωπικής φροντίδας, καλλυντικά ή ιατρικά αντικείμενα με συνοδεύονται από συνταγή γιατρού), καύσιμα, ορισμένοι αναπτήρες, υγραέριο,  δεν επιτρέπονται σε ένα αεροπορικό ταξίδι. Επιπλέον επικίνδυνα αντικείμενα που απαγορεύονται είναι η χλωρίνη, τα χημικά πισίνας, τα δακρυγόνα, τα σπρέι βαφής καθώς και όλα τα είδη δηλητηρίων, διαβρωτικών και μολυσματικών υλικών.

Ισχυρά μαγνητικά υλικά, όπως αυτά που βρίσκονται σε ορισμένα ηχεία και σε εργαστηριακό εξοπλισμό, δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών λόγω των μαγνητικών ιδιοτήτων τους, που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην επικοινωνία και στην ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Πακετάρετε τα καλλυντικά που βρίσκονται σε μεγάλες συσκευασίες και τα λοιπά είδη καλλωπισμού στις αποσκευές που περνάνε από check in. Μεταφέρετε τα καλλυντικά και αυτού του τύπου τα προϊόντα σε δοχεία / συσκευασίες των 3 ουγκιών το μέγιστο,  τοποθετημένα σε πλαστικές σακούλες με φερμουάρ.

Εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε μπαταρίες, μην μεταφέρετε μπαταρίες λιθίου χύμα ούτε στις check in αποσκευές αλλά ούτε και στις χειραποσκευές. Μεταφέρετε μόνο ένα κουτί από σπίρτα και αυτό όχι στις αποσκευές ελέγχου. Τα σπίρτα που ανάβουν σε οποιαδήποτε επιφάνεια απαγορεύονται.

Το φαγητό που επιτρέπεται σε μια πτήση, είναι μόνο το φαγητό που είναι τυλιγμένο και πακεταρισμένο. Όσον αφορά τα υγρά, αγοράστε μπουκαλάκι με νερό αφού περάσετε τον έλεγχο ασφαλείας. Τα αλκοολούχα ποτά πρέπει να βρίσκονται μονάχα στις check in αποσκευές. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το νερό, τους χυμούς και άλλα υγρά για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αντικείμενα που σχετίζονται με αθλήματα και σπορ, όπως ρόπαλα του μπέιζμπολ και κρίκετ, μπαστούνια του χόκεϊ και του γκολφ, τόξα και βέλη, στέκες μπιλιάρδου και ψαροντούφεκα, δεν επιτρέπεται να μεταφέρονται μέσα στο αεροπλάνο αλλά στους χώρους φορτίου του.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

 1. Ο/Η inflight συμβουλές λέει:

  Δείτε ποια αντικείμενα ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο!
  http://www.inflight.gr/5-αντικείμενα-απαραίτητα-σε-κάθε-πτήση/

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)