Αρθροπλαστική ισχίου

Αρθροπλαστική ισχίου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 8th, 2012

Αρθροπλαστική του ισχίου με Τεχνική AMIS

Η αρθρίτιδα του ισχίου είναι μια ασθένεια που επηρεάζει δραματικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων λογω του έντονου πόνου στη περιοχή του γοφού αρχικά μετά από κούραση κατόπιν όμως καθ’ολη τη διάρκεια της μέρας ακόμα και κατά τη νυχτερινή κατάκλιση ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και μεγάλος περιορισμός της κινητικότητας . Δυο είναι οι περισσότερο χαρακτηριστικοί τύποι της αρθρίτιδας η οστεαρθρίτιδα που είναι και η συχνότερη και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Μέχρι σήμερα άλλα και απ’ότι φαίνεται ούτε στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που να θεραπεύει ή να επηρεάζει την πορεία της νόσου πέρα από τη μείωση του πόνου με όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων.

Όταν η συντηρητική αγωγή δεν μπορεί να προσφέρει πλέον τίποτα οι προχωρημένες περιπτώσεις αρθρίτιδας του ισχίου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με ολική αρθροπλαστικη ισχιου, με αντικατάσταση δηλαδή των φθαρμένων αρθρικών επιφανειών με υλικά που ονομάζονται προθέσεις και αποτελεί σήμερα μια από τις περισσότερο κλινικά αποτελεσματικές επεμβάσεις προσφέροντας μια καλή ποιότητα ζωής χωρίς πόνο και φυσιολογικό εύρος κίνησης.

Δείτε περισσότερα για την αρθροπλαστικη ισχιου.

Σήμερα γίνονται παγκοσμίως γύρω στο 1 εκατομμύριο ολικές αρθροπλαστικες ισχιου το χρόνο και μέχρι το 2030 ο αριθμός αυτός αναμένεται να τριπλασιασθεί.

Η πρώτη ολική αρθροπλαστικη ισχιου έγινε στην Ευρώπη το 1960 και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προόδους στο τομέα της χειρουργικής.

Τα τελευταία χρόνια μεγάλη πρόοδος έχει γίνει με τη δημιουργία υλικών ανθεκτικότερων στη φθορά του χρόνου με την ελπίδα ότι θα διαρκούν περισσοτερο. Μεγαλη προσπάθεια επίσης έχει γίνει και στις χειρουργικές τεχνικές ενώ η παλαιότερη άποψη που υποστήριζε μεγάλο χειρουργείο μεγάλη τομή έχει σήμερα κατατριφθεί. Όπως σε όλους τους τομείς της χειρουργικής έτσι και στην ορθοπαιδικη η τάση σήμερα είναι η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος με τη μικρότερη δυνατή βλάβη στους ανθρώπινους ιστούς.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)