Ηλιακή θέρμανση

Ηλιακή θέρμανση

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16th, 2012

Ηλιακή θέρμανση

Η ηλιακή θέρμανση είναι η οικονομικότερη λύση παροχής ζεστού νερού για τα νοικοκυριά. Η επιλογή του καταλληλότερου ηλιακού συστήματος πρέπει να γίνεται με γνώμονα της ενεργειακής του απόδοσης  αλλά και την οικονομία. Η συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τα χρήματα που σώζετε αν χρησιμοποιούσατε  άλλες μορφές θέρμανσης, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του  που τα κάνουν απαραίτητα στην σημερινή εποχή.

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

 Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι μια τεχνολογία που καταφέρνει να διαχειρίζεται στο έπακρο την ηλιακή ενέργεια. Τα βασικά τους μέρη είναι η δεξαμενή και ο ηλιακός συλλέκτης. Η απόδοση τους εξαρτάται άμεσα από την ποιοτική κατασκευή και τεχνολογία του συλλέκτη. Ωστόσο και η ποιότητα της δεξαμενής είναι εξίσου σημαντική, αφού από αυτήν εξαρτάται η μακροζωία του συστήματος αλλά και η διατήρηση της θερμοκρασίας του νερού σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 Φωτοβολταϊκά

 Τα Φωτοβολταϊκά απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να αξιοποιήσουν πλήρως την ηλιακή ενέργεια. Εγκαθιστώντας φωτοβολταικά στην οικία σας  εξοικονομείτε ενέργεια αλλά και χρήματα, αφού με το  πρόγραμμα της ΔΕΗ εισπράττετε ένα ετήσιο ποσό αποσβένοντας έτσι την αρχική δαπάνη. 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

Απαντήστε